Manşetler

Buradasın: Biyografi » Tiyatro - Oyuncu » Yusuf Kurçenli Kimdir?Resimleri Ve Biyografisi
 

Yusuf Kurçenli Kimdir?Resimleri Ve Biyografisi

Reklam

Yusuf Kurçenli Kimdir?Resimleri Ve Biyografisi 1947 Rize doğumlu olan Kurçenli, İstanbul Üniversitesinde gazetecilik okudu. 1973 ile 1980 yılları arasında TRTde yapımcı ve yönemen olarak çalıştı. İlk filmi "Ve Recep Ve Zehra Ve Ayşe"yi 1983 yılında çekti. Daha sonraki yıllarda çektiği bir çok film, değişik festivallerde ödüller kazandı
Filmografisi

Yüreğine Sor (2010)

Gurbet Kuşları (2008)

Bebeğim (2006)

Gönderilmemiş Mektuplar (2002)

Kurşun Kalem (2000)

Çemberler (2000)

Baba Evi (1999)

Antika Talanı (1997)

Aşk Üzerine Söylenmemiş Her şey (1995)

Çözülmeler (1994)

Umut Taksi (1993)

Taşların Sırrı (1992)

Karartma Geceleri (1990)

Raziye (1990)

Gönül Garip Bir Kuştur (1989)

Gramofon Avrat (1987)

Merdoğlu Ömer Bey (1986)

Ölmez Ağacı (1984)

Ve Recep Ve Zehra Ve Ayşe (1983) 

Ödülleri

7. Ankara Film Festivali 1995, En İyi Özgün Senaryo, Çözülmeler

7. Ankara Film Festivali 1995, En İyi Yönetmen, Çözülmeler

13. İstanbul Film Festivali 1994, En İyi Yönetmen, Çözülmeler

16. Siyad Türk Sineması Ödülleri 1994, En İyi Film, Çözülmeler

9. Uluslararası İstanbul Film Festivali 1990, En İyi Film, Karartma Geceleri
1. Resmi büyütmek için üzerine tıkla Yusuf Kurçenli Kimdir?Resimleri Ve Biyografisi 2. Resmi büyütmek için üzerine tıklaYusuf Kurçenli Kimdir?Resimleri Ve Biyografisi
3. Resmi büyütmek için üzerine tıkla Yusuf Kurçenli Kimdir?Resimleri Ve Biyografisi

Yorum Bırakın

Yorumunuzu Buraya Yazın!

İsminiz
E-Mailiniz
Yorumunuz
 

Bu içerik İçin Yorum Yapılmadı. İlk Olmak İster misin?